Flying start på svalefangsten


Strålende start! Allerede første fangsnatt fikk vi montert lysloggere på 12 svaler. Tilsammen 23 svaler ble plukket ut av nettene den første fangsnatten. 12 svaler ble påmontert lyslogger og 11 svaler fikk status som kontrollfugler, 

Kontrollfuglene fikk samme behandling som loggerfuglene, men ikke utstyrt med logger. Nytt av året er at lysloggeren nå monteres på en stålring på foten til svalen. Tidligere ble loggeren montert med ryggsele på fuglen. Det blir spenndende å se hvordan fottloggerne fungerer. Vi har nå 3 lysloggere som skal påmonteres. Vi har nok nattetimer til at vi skal klare dette utover i uka. 

Livet i teigen er forøvrig labert. en rødvingetrost ble ringmerket i går. Merkingen i dag startet med en sivsanger. Mye vind og regnskurer setter nok sitt preg på fuglefangsten utover dagen.

Flyers på vingene:

På denne turen er det stor mobilisering av personell. I tillegg til det faste laget, OKA, TRE, IBU, RTK, TMY og JHA består gruppen av Børje Cato Moen (BCM), Baro Moslett (BMO) og Bjørn Arild Steinsmo (BAS). I tillegg har vi besøk av våre oppdragsgivere fra Norsk institutt for naturforskning (NINA), Svenn Are Hansen og Børge Moe. 

Med værbilde vi har for dagene fremover blir det nok muilgheter for en og annen gobit :-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvithodespurv - gjest fra øst

Kjernebiter - mer vanlig nå enn før?