mandag 14. mai 2018

Røyrvikturen i bilder

Dergaklumpen i kveldssol slo knockout på Grand prix for min del lørdag kveld.


Derga med sine 1108 meter over havnivå er et solid landemerket i Røyrvik. Badet i kveldsol ga den en flott ramme rundt mange fine naturopplevelser sist helg.Rødsildre

Vinteren er i ferd med å slippe taket og de først trekkfuglene vender tilbake til sine hekkeplasser, for noen en kort rast før siste etappe inn til Børgefjell.

Tiur


Røy
Enkeltbekkasin og kalt "merkregauk"
Tåken lå tett over Steinfjellet lørdag formiddag og på Limningen lå det enda betydelig mengder med is. En viss engstelse for at man var for tidlig ute i forhold til å se trekkfugler spredte seg, men det skulle vise seg å være ubegrunnet. En rekke arter ble observert utover dagen og inn i de sene kveldstimer.

Gulerle
Krikkandpar
Brushane
Brunnakkepar

Ved middagstider lørdag måtte rom reserveres ved Limingen gjestegård og middagen sikres. Her ble det gledelig gjensyn med to kjente herrer; min tidligere sjef og miljøvernsjef hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag Svein Karlsen og tidligere oppsynsmann i Børgefjell Øyvind Spøtvold. De var også ute for å se etter fugl.
Tårnfalk

Bever på sin hytte

Søndag var klokken stilt til 0600, og etter et par kaffekopper startet morgenrunden. Og hvilken start ble det ikke. I det jeg setter bilen i revers blir jeg var to fugler som sitter på pipa til nærmeste bolighus. Det er to hanner av mandarinand. Dette er en art som normalt finnes i Østen og Kina, men som er brakt til Europa som parkfugl og er på rømmen. Mandarinand er stadig oftere å se rundt om i landet hvert år. Mandarinand er utrolig fargerike og flotte å se på, og i følge Øyvind er dette først funn av arten i Røyrvik.

Mandarinand tar av fra pipa

Legger ved et bilde av Mandarinand hann tatt i Nidelva i 2014. Flott fugl!

Dette ble bare et lite utvalg bilder. Mange flere arter ble sett og fotografert på impulsturen til Røyrvik. Ny tur er allerede spikret i kalenderen. Da er håpet at flere trekkfugler er ankommet dette vakre fjellrike nord i Trøndelag.

Grand prix fikk være Grand prix for min del - det er mye spennende å se og oppleve ute i naturen også, bare man tar turen ut! :-)

JHA


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar